Google’dan Widget Spam Uyarısı




Google Internet sitelerindeki yüklü spam varlığını muayene altına almak amaçlı Internet Yöneticisi Yönergeleri'nde farklılıklar inşa etmeye çalışıyor. Bu yönergelerden rastgele birine uymayan tek Internet sitesine sahipseniz, Google aracılığıyla cezalandırılmanız an sorunu .seo
Özellikle spam linklerle uğraş etmek amaçlı Penguen algoritmasını sık sık güncelleyen Google, Internet sitelerinde bulunan "widget" tipi spam link üreten minik kod parçacıklarını da saptama ederek cezalandırıyor. Geçen Gün Google Webmaster Central blogunda yayınlanan ilanda bu konuya dikkat çeken Google, bilhassa çeşitli sayaçlar veya istatistiki veriler içermenin yakınında spam linkler de barındıran bu widget'lara engelleme getiriyor.

Sadece link içerir değil, içerisine bolca keyword serpiştirilmiş veya düşük veya yüksek de olsa içerisine çeşitli linkler yerleştirilmiş bu widget'ların Internet sitesi amaçlı tehlike oluşturduğuna dikkat çeken Google yetkilileri, " natürel " yerleşime sahip olmayan bütün linklerin spam olarak değerlendirilebileceğini de ekliyor. Laf konusu linklere rel="nofollow" etiketi ilave etmek tek çeşit çözüm olsa da temkinli olmakta ve bu widget'ları tamamıyla kaldırmakta yarar var.

Bahsini ettiğimiz otomobillerin kullanıcılarla etkileşim kurmakta yararı meydana geldiğini söyleyebiliriz fakat içlerinde kullanıcıyı yanıltan linkler içermesi Google Internet Yöneticisi Yönergelerine tamamıyla ters . Aslına bakarsanız bu konunun sinyallerini Şubat 2015 çağında almıştık, üstelik daha önce , 2013 senesinde Matt Cutts "Widget'larda bulunması tasarılanan linklere "nofollow" etiketi eklenmelidir" izahını yapmıştı. Ne var ki o dönemlerde daha çeşitli güncellemeler üstünde personel Google, şu sıralar uslu meydana gelen gündemini böyle kullanıyor desek hata olmaz.