Google Penguen Algoritması Uyum

Google Penguen Algoritması 
güncellemesi, google arama, google penguen algoritması, google webmaster 

 SPAM içerikle savaşmak yerine geliştirilen Google Penguen algoritması, uzunca bir zaman sonra yeniden güncellendi. Algoritma hem bir hakikat vakitli duruma dönüştü, hem bir de Google Arama algoritmasının çekirdeğine dahil olmak üzere oluyor . Peki bu ne manaya geliyor? Google Webmaster Central Blog'da yayımlanan duyuruyu sizler amaçlı çözümleme ettik.


Google Arama Algoritması ve Google Penguen
Google Algoritmaları 200'den pek tekil faktöre ilişkili olarak arama netice sayfasında bulmayı beklediğiniz neticeleri göstermek amaçlı çalışıyor. Bulunduğunuz bölge, aramada kullanmakta olduğunuz kelimeler ve muhtevanın tazeliği ve sıralamaya giren sayfaların PageRank değeri benzeri etkenler, arama netice sayfasını şekillendirmekte. 2012 senesinde ilk kez yayınlanan Penguen algoritması da bunlardan biriydi ve bu sabah bu algoritma yeni bir güncelleme aldı.

Google Webmaster  Blog'da yapılmış olan duyuruya yönelik , uzunca bir geliştirme ve test sürecinden sonra Penguen Algoritması yeni güncellemesini aldı ve hakikat vakitli olarak yayına girdi. Algoritmanın hakikat vakitli çalışacağından bundan önce söz etmiştik fakat bu kez yeni güncellemenin tesirini daha çabuk bir biçimde göreceğimizi söyleyebiliriz. Bununla Beraber normal koşullarda bu çeşit güncellemeler önce yalnızca İngilizce diliyle alakalı sayfa ve aramaları ilgilendirirken, bu güncelleme bütün dilleri kapsayacak biçimde derlenmiş .

Penguen Algoritmasının getirdiği tespit edecek kurallara ahenk sağlayamayan Internet siteleri, her geçen gün organik performans kaybı yaşarken, yeni güncellemeyle beraber çoğalış bu aşama bir sürü daha çabuk işleyecek. Başka Bir Deyişle şayet "spam" detaylı bir Internet siteniz varsa, sitenizi birden çok zaman içerisinde Google dizinlerinden1 çıkmış takdirde inceleyebilirsiniz . Bununla Beraber Penguen Algoritması çekirdek algoritmaya dahil olmak üzere edildiği amaçlı Google yetkilileri  " Şu An Amaçlı Penguen ile alakalı yeni bir güncelleme ilanı beklemeyin" diyorlar. Başka Bir Deyişle şayet Google Penguen amacıyla siteniz cezalandırılırsa, önümüzdeki güncellemede sitenizi kurtarma şansınız ortadan kalkmış olabilmektedir .

Daha evvelki yazılarımızda "Google Penguen Cezalarından Savunma Metotları "nden söz etmiştik , sitenizde bu yazımızda bulunan SPAM içerik vb içeriklerden rastgele biri varsa, geriye dönülmez bir noktada duruyor olabilirsiniz. Sitenizin iç işlerinde ve harici dünyayla meydana gelen bağlantılarında rastgele bir sıkıntı olmadığından güvenilir olana civarı incelemeler yapmanızı öneri ederiz.

Hepsi Bu Civarı Mı? Hiç İyi Bilgi Yok Mu?
Tüm bunların yakınında küçük da olsa bir iyi haberimiz var; Şayet sitenizin belli sayfalarında "SPAM" kategorisine girebilecek içerik meydana geldiği saptama edilirse, siteniz Google dizinlerinden tamamıyla kalkmıyor, yalnızca o sayfalarınız SPAM olarak işaretleniyor ve Google cezası ediniyor . Böylelikle kurtarmak amaçlı çabalamak halinde kalacağınız bir sürü daha az sayıda sayfanız olacağından, hızlıca düzeltmeler inşa etme fırsatınız olacak. Fakat bu sayfaların Google dizinlerine olması gerektiği benzeri geriye dönmesi amaçlı gerekli olan müddetin az buz bir zaman olmadığını yeniden de bahsetmek isteriz, o sebeple Penguen Algoritmasından etkilenmeden önce düzeltmeler inşa etmeye başlamanızı öneri ederiz.

SPAM muhtevanın tam tersine; rekabetçi, orijinal , güncel ve süper içerikler yaratmaya süren Internet siteleri ise bunun faydasını fazlasıyla görmeye devam etmektedir . Ilanda üstü kapalı olarak verilen iletilerden biri olarak dikkatimizi çektiği amaçlı aktarmak istedik; Google rekabetçi, orijinal , güncel ve süper içerikler yaratmaya odaklanan Internet yöneticilerinin organik yoldaki hissesinin artacağının iletilerini vermiş. Bu yüzden zamanınızı cezalandırılmış sayfalarınızı kurtarmaya harcamak mahaline , elinizdeki en mühim koz meydana gelen içeriği hepten iyileştirmek amaçlı kullanmanız kocaman ehemmiyete sahip.