SEO Nedir,Seo Optimizasyonu, Seo nasıl yapılır Faydaları

Seo Ne Türlü Yapılır?

Seo korkulu rüyanız olarak yapılmaz. Seo yapısı bakımından, kullanıcı arkadaşı siteleroluşturmanız gerektiğini anlattığı amaçlı esasında sizlere çok da destekçi vaziyette olan seçenektir. Buna Bağlı Olarak arama motoru optimizasyonu amaçlı öncelikle bu düşünceden kendinizi arındırmanız sizin amaçlı iyi olacaktır.

Seo Programları
Öncelikle şu konuda anlaşalım. Seo amaçlı şüphesiz ekstra programlara ihtiyacınız yok! Bu biçimde duyuru verici kişilere saygı etmemenizi ehemmiyetle rica ediyorum. Çünkü bu programların vaatlerine inanarak harcadığınız parayı, reklamlara harcasanız çok daha iyi neticeler almanız olabilir. Buna Bağlı Olarak, lütfen "seo programı", "google bir. sayfa programı" halinde duyurular gördüğünüzde koşarak kaçınız. Bizzat sitelerinin linklerini de sizin sitenize göndererek çoğu süre backlink oluşturma çabayı arasındadır. Haliyle esasında bizzat sitesinin hitini ve görünürlüğünü yükselttiği aşikardır.

Arama Motoru Optimizasyonu İçin Öneriler
Seo amaçlı minik ipuçları diye okumadan geçmeyiniz. Çünkü bu ipuçları yardımıyla pekçok konuda öne çıkmanız olabilir. İnternette gezinen pekçok konu ile ilgilenmeyiniz. Enbaşta da söylediğim benzeri Seo çok anlaşılmaz işlem değildir. Seo tamamıyla site düzenidir!

Sitenizin tasarımı kullanıcı arkadaşı olsun.

Siteye giren kullanıcı amaçlı, dizayn ne civarı harika olursa olsun, kullanılabilirlik, erişebilirlik önem arz etmektedir. Aradığını bulamayan kullanıcı siteyi anında kapatacaktır. Sizin amaçlı negatif nokta manasına ciro. Buna Bağlı Olarak lütfen sitenizin kullanımını çok basite indirgeyin. Siteniz çok şaaşalı görünebilir, ancak erişmek istenilen bilgiye ulaşılamıyorsa, hiçbir manası yoktur.

Sitenizin tasarımı amaçlı göz yormayan renkler seçin.

Sitelerin tasarımlarında uyarı etmeniz gereken vaziyette olan şey; siteye giren kullanıcıların huzurlu rahat siteyi dolaşmalarıdır. Böylelikle tekrardan sitede geçirilen zaman artacaktır. Buna Bağlı Olarak sizlere artı nokta olarak dönüş yapılacaktır.

Web sitenizin kodlamalarına uyarı edin.

Sitelerin görünmeyen yüzüne google uyarı etmektedir. Seo amaçlı en mühim aşamalardan birisi budur. Bir İnternet sitesi içinde kodlama işleminde "eksiklik" var ise önlerde çıkmanız tamamıyla hayaldir. Web sitenizin kontrolünü kesinlikle yapmanız gerekiyor. Bunun amaçlı bir hayat standartı vaziyette olan, W3.Org u kullanmanız gerekiyor.

H1 Tagının kullanımına uyarı ediniz.

H1 tagı başlık tagıdır. Web sitesinin sayfa içeriğindeki anne başlığını simgeler. H1 tagı olmayan siteleri kaale bile almayan arama motoru ile karşın karşıya olduğunuzu bilmeniz gerekiyor. "Hı h1 tagı var harika bir birşey sık sık kullanayım" diye düşünen arkadaşlara bir birşey anımsatmak talep ediyorum. H1 tagı zorunlu vaziyetler hariç en pek bir kere kullanılır. Haydi bir zorunlu vaziyet olsun ki olmaz, 2 den pek kullanılamaz.

H2 Tagının kullanımına itina gösteriniz.

H2 tagı sayfanızın aşağı başlıklarını yaratan tagdır. Buna Bağlı Olarak bu tagın tüketimi da gayet mühimdir. Yazının aşağı başlıklarını göstereceği amaçlı, indexleme evresinde kesinlikle uyarı çekecektir. E hal bu biçimde olunca isterseniz kullanmayın. Siz bilirsiniz. Sayfa içinde en pek 4 kere kullanımına uyarı ediniz.

Arama motoru optimizasyonu amaçlı linklere title veriniz.

Belki ilk kez görenler olacaktır ancak linkler amaçlı title oluşturma işlemi gayet mühimdir. Sonuç olarak google aptal bir sistemdir. Okuduğunu anlaması amaçlı açıklama yapmanız gerekiyor. Hal böyleyken, link meydana getirdiğinizde, title="google seo ne türlü yapılır" halinde açıklama yapmanız sizin ve siteniz amaçlı pozitif nokta olacaktır.

Fotoğraflarınıza alt="" oluşturunuz.

Diğer açıklama sistemi de fotoğraflar içindir. Google fotoğraflarınıza baktığında, ne meydana geldiğini anlasın diye ona sokak haritası çizmeniz gerekiyor. Anlaması amaçlı resimlere alt="" kodunu oluşturmanız gerekiyor. Mesela google seo resimi alt="arama motoru optimizasyonu ankara" halinde yorumlanabilir.

Backlink kazanınız.

Backlink olarak bilinen birşey başkalarının sizin sitenizin adresini yayınlamasıdır. Tek absürt sapan sitelerden, değişiklik sitelerinden backlink almanız, web sitenizin yararından çok zararına olacaktır. Sektörel olarak partner olduğunuz aynı sitelerden link alabilirseniz, çok yararlı meydana geldiğini daha tam olarak olarak görebilirsiniz. Düşük kaliteli sayfalardan link almanızın da zararlarını daha daha sonra önemli biçimde hissedeceğinizden şüpheniz olmasın.

Kaliteli bir seo amaçlı yukarıda belirttiğim konulara kesinlikle uyarı etmeniz gerekiyor. Eğer bir seo firmasıyla çalışıyorsanız, lütfen sayfanızın üzerine sağ tuşla tıklayıp, sayfa kaynağını göster diyerek, yukarıda bahsettiğim seo ipuçlarını kontrol edin. Eğer bahsettiğim özelikler mevcut değil ise, firma ya da şahıs ile konuşarak bunların olması gerekliliğini yüzüne vurunuz.

Google'da Birinci Sayfaya Çıkmak
Google içinde aramalarda birinci sayfada çıkmak esasında çok da mühim değildir. Mühim vaziyette olan sitenin içeriğinin birinci sayfayı kaldırıp kaldıramadığıdır. Birinci sayfada olup, sitenin içerisindeki kullanıcıyı tutmadıktan daha sonra hiçbir manası yoktur. Buna Bağlı Olarak sitenizin içeriğini "özgün" ve "dolu" takdirde tutmanız ve hatta güncellemeler yaparak devamlılığını sağlamanız gerekliliğinden bahsetmek isterim. Bu Biçimde yapılmış vaziyette olan siteler her süre bir adım önde olacaklardır.

"Benim sitem senin siteni döver" mantığıyla iş yapamazsınız. Her internet sitesinin kendine has özellikleri olmalıdır. Google siteler arası bir savaş yeri değil, google arama motoruna karşın savaştır. Siteniz yalnızca bu savaşta ön tasarıya çıkan özellikleri barındırır. Diğer sitelerle rekabet etmek mahaline, bizzat web sitenizi mükemmelleştirmeye itina gösterirseniz, gerisi kendi kendine dönecektir.

Page (Sayfa), Title (Başlıklar), Descreption (Bilgilendirmeler), Keywords (Annehtar Kelimeler) uyumu, en can etkileyici özelliklerdendir. Efendim "Anahtar kelimelerim her şeyi kapsasın ki her yer yerde görüneyim." Yok öyle bir hayat sevgili okuyucu. O süre ben sayfa hazırlardım. Her şeyi de içinde yayınlardım. Oh ne harika her yerde görünürdü sayfam. Lütfen bu stil düşüncelerden öncelikle uzaklaşınız. Nedeni Ise Google aptal ama okumayı iyi bilen bir sistem. Haliyle sizin web sitenizi gördüğünde, "Siteye bak içeriği farklı, başlığı farklı, kelimeler farklı" halinde bir tespitte bulunabilecektir. Bu vaziyette ne meydana geldiği belli olmayan bir sayfa hiç de iyi itibar bırakmayacaktır.

Sayfalarınızdaki içerik ve anahtar kelimelerin uyumuna, anahtar kelimeler ve açıklama uyumuna, açıklama ve başlık uyumuna kesinlikle çok uyarı etmelisiniz. Bu biçimde ekstra puanlar cebinizde olacaktır.

Google Seo (Arama Motoru Optimizasyonu)
Web sitenizdeki web sayfalarını ülke, kullanıcıları seyahat, buton yerlerini ulaşım şekli olarak düşününüz. Bir ülkeden diğer bir ülkeye gitmek amaçlı siz olsaydınız uçak mı tercih edersiniz? Yoksa kamyon mu? Google her süre uçağı tercih etmiştir. İnsanlar da ulaşımı kısa zamanda vaziyette olan taşımaları seçeceklerdir. Çünkü son zamanlarda en kıymetli birşey "zaman"dır. Kimse süre kaybetmek istemeyecektir.

Web siteleriniz kesinlikle kullanıcı arkadaşı siteler olmalıdır. Bunu yapamayan internet siteleri süre içinde ölmeye mahkumdur. Tıpkı ulaşım benzeri. Çoğalış kimse develerle ya daatlarla yolculuk etmiyor. Lütfen unutmayınız. Google her süre uçağı tercih eder.