SEO'ya Etkisi Olarak Bilinen Sosyal Medya


Sosyal basının  " SEO "  çalışmalarındaki ehemmiyeti şüphesiz tartışılamaz .  Eğer web sitenize naturel SEO çalışmalarının uygulanıldığından bahsediliyorsa sosyal basından laf etmemek laf konusu dahi olamaz .  Sosyal basının SEO'daki yeri epeyce mühimdir .  Nedeni Ise sosyal medya web sitenizin bulma motorlarındaki sıralamasında mühim bir etki payına sahiptir .  İnsanların beğenisini kazanmayı muvaffak olan siteler sosyal medya üstünde tartışılır ,  konuşulur ve o siteye ilişkin içerikler doğruca olarak paylaşılır .  Sizlerde sitelerinize ilişkin içeriklerin sosyal paylaşım ağı platformlarında paylaşılmasını istiyorsanız bugüne kadar popülerlik kazanmayı muvaffak olabilmiş her sosyal paylaşım ağı platformunda süre kaybetmeden yerinizi almalısınız .


Bilindiği üzere bulma motorlarının belirttiği neticeleri endirekt veya doğruca olarak etkileyen pekçok etken yer almaktadır .  Backlink sayısı ve alınan backlinklerin kalitesi ,  içerik kalitesi ,  URL kalitesi ,  yayım güncelliği ,  anahtar kelimelerin içerik odaklı olması ve etkili başlık seçimi bulma motorlarının belirttiği neticeleri etkileyen en öneli etmenler içerisindedir .  Son vakitlerde bulma motorlarının neticelerine etki eden etmenler arasında sosyal basının da mühim bir yere sahip meydana geldiğini söyleyebiliriz .  Sosyal ağ sitelerinden iştirak eden açıklar ,  içeriklerinizin sosyal ağlarda paylaşılması ve içeriklerin beğenme oranları bulma motorlarındaki neticesi şüphesiz etkilemektedir .  Ancak tam olarak tanıtım yazıları ve öbür backlinkler benzeri doğruca bir tesire sahip meydana gelmediği amaçlı web sitenizi tanıtan irtibatlı makaleler yayınlandıktan ardından sosyal Antalya  SEO uygulamaları üstünde durulmalıdır .


Sosyal medya sitelerinizin çabuk bir biçimde index almasını olanağı sağlar .  Çabuk index alan sitelerin bulma motorlarında üst basamaklara tırmanma talihi her süre ek olarak yüksektir .  Sosyal basının SEO'ya pozitif etkilerinden bir tanesi de organik ziyaretçi kaynağı olmasıdır .  Sosyal medya yardımıyla web sitenize yepyeni ziyaretçiler kazanırsınız ve bu konu Alexa sıralamanıza mühim ölçüde katkı sağlayacaktır .  Bununla Birlikte sosyal paylaşım ağı platformları tanıtım makalelerine aynı olarak backlink kaynağı olmaktadır .  Tanıtım yazıları web sitenizi bazı bloglarda veya web sitelerinde tanıtırken sosyal paylaşım ağı hesaplarınız da sizleri çeşitli sosyal medya gruplarında tanıtmış olacaktır .
Sosyal medya hesapları web siteniz amaçlı kımetli bir backlink kaynağı oluşturuyor olsa da amacınız şüphesiz backlink cihazı değil sitenizin ek olarak çabuk index almasını sağlamak olmalıdır .  Sosyal medya hesapları sitenizin index hızını artırmak ve insanlara tanıtmak amaçlı kullanıldığında ek olarak pozitif etkiler işaret etmektedir .  Sosyal medya sitelerinin değerleri dik olsa da içinde milyonlarca üstelik milyarlarca link barındırdığı amaçlı oradan aldığınız linkin tesiri düşük olacaktır .

Sosyal medya tarafından sitenize iştirak eden ziyaretçileri en azından 3  sağlamak  5 dk sitenizde tutmaya çalışın .  Bu tür konuları ziyaretçilerinizin dikkatini çekebilecek birbirinden çeşitli içerikler oluşturarak başarabilirsiniz .  Son Zamanlarda süratle gelişim hayatını sürdüren web platformlarında kalifiye içerikler oluşturmak düşünüldüğü civarı kolay değil değil .  Sosyal medya tarafından vatandaşları sitenizde tutmayı başarırsanız bunun sizler tarafından pekçok katkısı olacaktır .  Öncelikle insanlar sitenizi ziyaret edip üstelik belli bir süre da sitenizde zaman geçirdiği amaçlı Alexa değeriniz artacaktır .  Alexa kavramını geride bırakacak olursak bu vaziyet Google tara

fından da kocaman önem taşımaktadır .  Google sitenize iştirak eden ziyaretçilerin birden çok dk durduğunu gördüğünde onların içeriklerinizden faydalandığını düşünür ve bu sayede Google'nin gözünde insanlara yararlı bir yayım kaynağı haline gelirsiniz .
Yukarıda anlattıklarımızı özetleyecek olursak sosyal medya naturel SEO çalışmaları laf konusu olduğunda kocaman bir ehemmiyete sahip .  Web sitemiz amaçlı sosyal medya çalışmalarına yeteri civarı koltuk verdiğimizde organik ziyaretçi kaynağı ,  Alexa değerinin yükselmesi ve Google ve benzeri .  bulma motorlarının pozitif bakış açısına sahip olabiliyoruz .   (  " SEO "  )  çalışmalarında sosyal basının bu denli mühim meydana geldiğini düşünürsek kocaman amaç kitlesine sahip sitelerinizi bir kenara bırakın yazmaya başladığınız minik bloglarda dahi sosyal medya SEO tesirini kullanmalısınız .