Link Nasıl Alınır

SEO'da link yapısını anlatmadan öncesinde  ,   site içi link nedir  ,   kısacası bundan bahsederek başlamamız daha uyumlu olacaktır  .  antalya seo

Site içi Linkler
Site içi linkler  ,   benzer alan adı içerisinde bulunan çeşitli sayfalara verilen bağlantılardır  .   Misal sunmak gerekirse; sitenizdeki menü kısmının meydana geldiği bölgede bulunan  ,     "  hakkımızda  "    ,     "  ürünler  "    ,     "  kontakt  "   benzeri sayfalara gitmeye yarayan bağlantılar site içi linklerdir  .

Kod Örneği

 <a href=  "  http://www  .  siteniz  .  com/  "   title=  "  Anahtar Kelime  "  >Anahtar Kelime</a>

Üç çeşitli sebepten nazaran site içi linkler kullanılır  .

Web sitenizi ziyaret eden kullanıcıların internet sitenizde gezinmesine  ,   aradıklarını bulmalarına faydalar  .
Site hiyerarşisini tespit etmeye yardımları olabilir  .
Arama motorlarının sitenizin muhtevanını anlamalarına yardımları olabilir  .
Bizim bu makalede odaklanacağımız konu  ,   yukarıdaki maddelerden en sonuncusu  .

Site içi Bağlantılar ve SEO Link Yapısı
Site içi linkler arama motorları amaçlı manipülasyon tabelaları gibidir  .   Arama motorları linkler yardımıyla sitenizde bulunan içeriklere ulaşırlar  .   Internet sitenizi otoyol olarak düşünecek olursak; linkler tek bakıma işaret levhalarıdır  .

Anchor text link adı verilen yolla   (  bkz  .   yukarıdaki kod örneği  )   işaret levhalarına içerik yazabiliyoruz  .

Örnekler vererek devam edelim  .

SEO

Yukarıda SEO sayfamız amaçlı kullanmış olduğumuz anchor link yardımıyla hem siz alakalı irtibatın SEO sayfasına gittiğini anladınız  ,   benzer zamanda arama motorları bu sayfayı taradıklarında vermiş olduğumuz linkte SEO ile alakalı içerik meydana geldiğini anlamış oluyor  .



Bu örnekte ise sadece link vermiş olduk  .   SEO linki örneğinde  ,   arama motoru verdiğimiz linkteki muhtevanın SEO ile alakalı meydana geldiğini anlayacak ipucuna sahipken  ,   Seo Paketleri linkinde arama motoruna amaç sayfadaki muhtevanın nasıl alakalı meydana geldiği bilgisini vermedik  .

dijital  işte  icerik  işte  uretimi  işte  ve  işte  yonetimi/

Bu linkte ise title etiketi kullandık  .   Fare ile irtibatın üst kısmına geldiğinizde   "  içerik idaresi  "   yazısının belirdiğini göreceksiniz  .   Bu şekilde arama motoruna yukarıdaki linkteki amaç muhtevanın   "  içerik idaresi  "   meydana geldiğini bildirmiş olduk  .

Amazon  ,   Wikipedia benzeri siteleri incelediğinizde site içi linklerin ne civarı ustaca kullanıldığını göreceksiniz  .   İşte bu sitelerin SEO'daki başarılarının en kocaman sırlarından biri site içi link taktikleri  .   Mesela Wikipedia'da her tek konu başlığında aşağı yukarı 3 çeşitli konuya site içi link verildiğini göreceksiniz  .   Bir Takım uzunca makalelerde bu sayı 30 civarı olabiliyor  .

Site içi SEO link yapısı neden önemlidir?
Site dışı link almak zaman geçtikçe zorlaşıyor  .   Daha da önemlisi; bu tip linklerle uzunca zamandır uğraş eden Google  ,   spam kaynaklardan para ödeyerek aldığınız linkleri algılayacak suni zekaya eriştiği amaçlı  ,   site dışı link alırken   (  satın almaktan bahsetmiyoruz  )   link aldığınız sitenin içeriğine  ,   farklı hangi sitelere link verdiğine ve üstelik hangi sitelerden link aldığına dahi uyarı etmeniz gerekmektedir  .

Durum böyleyken ne yapıyoruz? Elimizin altında  ,   birçok çoğumuzun farkında meydana gelmediği tek fırsattan kullanarak  ,   site içi içeriklerimizden bizzat iç sayfalarımıza bağlantılar veriyoruz  .   Tabiki bunu yaparken ölçüyü kaçırmamak gerekmektedir  .

Özellikle ürün/hizmet sayfalarında bu imkanı kullanırken dikkatli olmanız gerekmektedir  .   Tek Sürü aşırıya kaçarsanız spam yaptığınızı anlaşılacak ve Google aracılığıyla cezalandırılacaksınız  .     (  Imkanı kaçırmadık  ,   Google cezaları sayfamıza site içi link verdik  )

İmdadımıza blog yazıları yetişiyor  .   İşte bu blog makalesinde yaptığımız benzeri siz de ihtisas alanınızla alakalı açıklayıcı  ,   detaylı ve kişilerin okuduğunda ciddi anlamda birşeyler öğrenebilecekleri yazılar yazarak  ,   içlerine aşırıya kaçmadan bağlantılar   (  linkler  )   serpiştirebilirsiniz  .

Site dışı SEO Link Yapısı nedir?
antalya seoYukarıda anlattığımız bütün şartlar site dışı SEO link yapısı amaçlı de geçerlidir  .   Tek farkı  ,   irtibatın farklı tek alan akabinde bizzat alan adınıza inşa edilmiş olmasıdır  .   Uyarı etmeniz gerekli olan hususları aşağıda sıraladık  .   Dikkatli olmanızı  ,   ivedî etmemenizi ehemmiyetle hatırlatırız  .

Başka tek alan akabinde bizzat alan adınıza link verirken aceleci davranmayın  .   Bütün linkleri tek gün içerisinde vermeye kalkışırsanız ve tek anda toplanmış sayıda link sahibi olursanız  ,   Google spam yaptığınızı düşünecektir  .   Bu işi vakte yayım  .   Ticari siteler amaçlı haftada bir/birkaç sayıda link alınması yetecektir  .   Fakat tek gün içerisinde 500 link alır ve sonrası zaman bıçak benzeri keserseniz bu vaziyet naturel görünmeyecektir  .
Link aldığınız sitenin muhtevanını  ,   verdiği ve aldığı linkleri incelemenizi öneri ederiz  .   Kalitesiz  ,   spam sitelerden alacağınız linkler yarardan tek sürü kayıp getirecektir  .
Sürekli benzer anchor text kullanarak link almaktansa benzer manaya iştirak eden çeşitli tümceler kurarak anchor text link oluşturmanızı öneri ederiz  .   Bu konuda yukarıdaki   "  google cezaları  "   linkimizi misal gösterebiliriz  .   Anchor text olarak   "  Google cezaları  "   mahaline   "  Google aracılığıyla cezalandırılacaksınız  "   cümlesini kullandık  .
Sürekli benzer sayfaya link almayın  .   Sitenizdeki çeşitli içeriklere de link verilmesini sağlayın  .   Bununla Birlikte sürekli anchor text linkler almanız da naturel görünmeyecektir  .   Alacağınız linkler içinde rastgele tek anchor text içermeyen  ,   sadece url'den meydana gelen linkler meydana gelmesine uyarı edin  .
Link oluşturma teknikleri başlıklı yazımızda konu ile alakalı ipuçlarına göz atmanızı öneri ederiz  .   Teknik tek konu meydana gelmesine karşın  ,   yazıyı mümkün olduğunca yalın  ,   anlaşılır şekilde anlatmaya çaba ettik  .   Bu konuyla alakalı tabiki hepten ayrıntıya girilebilir  .   Bu istikamette tek talebiniz olursa aşağıda yorum kısmına düşüncelerinizi yazmanızı bekliyoruz  .