Domain authority sorgulama Nedir

Domain authority nedir? Ne Türlü Yükselir?

Domain authority score başka bir deyişle Türkçe karşılığıyla domain yetki skoru esasında yepyeni tek Seo terimi değildir. Ancak çoğu webmaster arkadaşımız bu terimi duymamış olabilmektedir veya ne işe yaradığını bilmiyor olabilmektedir .

Domain authority websitenizin bulma sonuçlarındaki sıralamasına tesir eden tek faktördür. Önceleri domain kalitesi ve değeri Pagerank ile ölçülürken çoğalış domain ve sayfa otoritesi ile ölçülmektedir.

Domain authority (DA) ile ilgili bu makaleyi yazmak istedim nedeni ise bu terimi anladığınızda websitenizi hepten otoriter duruma getirmek amaçlı bazı uygulamalar yapabilirsiniz.

Domain authority nedir?
Domain authority Moz (SaaS şirketi) aracılığıyla ortaya konulan ve 1-100 arası tek puanla ölçümlenen tek metrik değerdir. Bu yüzden puanı dik durumda olan tek websitesi bulma motorlarında da yükseltmektedir.

Domain authory puanını tek ölçüm olarak değil de öbür websiteleriyle puansal bağlamda mukayese halinde düşürsek hepten manalı izah etmiş olurum. Rakibiniz durumda olan sitenin DA değeri sizinkinden dik ise bulma motorlarının gözünde de rakip siteniz tek hamle öndedir.

Domain Authority ölçümlenirken 40 çeşitli kriter baz alınır. Bunlardan bazıları backlinkleriniz, domain yaşıdır.

DA (domain Authority) : Bütün domain kıymetini kapsamaktadır.

PA (Page Authority) : Yalnızca tespit edecek tek sayfayı kapsamaktadır.

https://moz.com/researchtools/ose/